9 tips voor het voorkomen en verhelpen van schade aan je telefoon

0
535

We kunnen ons steeds minder voorstellen hoe we vroeger zonder mobiele telefoon geleefd hebben. Het is dan ook niet zo gek dat we er alles aan doen om onze telefoon zo lang mogelijk mee te laten gaan. Helaas is een mobiele telefoon niet onverwoestbaar en raakt het apparaat vaak beschadigd. In dit blogartikel geven we je 9 tips voor het voorkomen en verhelpen van schade aan je telefoon.

1. Koop een goed hoesje

Een hoesje is een eerste beschermlaag voor je telefoon en kan veel schade voorkomen. Kies bij voorkeur een hoesje dat aan de zijkanten wat verdikt is, zodat je telefoon minder snel stuk gaat als je hem per ongeluk laat vallen. Je hebt natuurlijk verschillende soorten hoesjes. De kwaliteit van het hoesje speelt ook een rol zo heb je de keuze uit leren, siliconen of kunststof hoesjes. Een leren hoesje beschermd je telefoon goed, maar is wel wat minder stootvast dan een siliconen of kunststof hoesje.

2. Gebruik een screenprotector

Een screenprotector is een dun laagje plastic of glas dat je over het scherm van je telefoon plakt. Het voorkomt krassen en beschadigingen aan het scherm van je telefoon. Let wel op dat je de screenprotector goed aanbrengt, anders kan het glas sneller breken. Er zijn ook verschillende soorten screenprotectors namelijk: anti-spiegel, anti-kras of speciaal soort veiligheidsglas. Het voordeel van een screenprotector is dat het je scherm beschermt maar je ook je touchscreen kunt blijven gebruiken.

3. Vermijd extreme temperaturen

Telefoons houden niet van extreme temperaturen, dus zet je telefoon ‘s winters niet buiten in de kou en ‘s zomers niet in de zon. De batterij van je telefoon kan hierdoor sneller leeglopen en het scherm kan gaan barsten. Wist je dat je telefoon zelfs oververhit kan raken? Iphones vallen in die situatie uit na het geven van een kritieke melding. Pas nadat je telefoon genoeg is afgekoeld kan je je telefoon weer aanzetten.

4. Zorg voor een back-up

Als je telefoon kapot gaat, ben je al je gegevens kwijt. Zorg dus dat je regelmatig een back-up maakt van al je foto’s, contacten en andere gegevens. Dit kan je doen door ze te synchroniseren met de cloud of met je computer.

5. Wees voorzichtig met water

Telefoons en water zijn geen goede combinatie. Als je telefoon in aanraking komt met water, kan het snel kapot gaan. Het is dus verstandig om je telefoon uit de buurt van water te houden. Veel telefoons zijn tegenwoordig spatwaterdicht. Dat betekent niet dat je de telefoon mee onder de douche kunt nemen. Daarnaast werkt een nat touchscreen toch niet dus laat je telefoon lekker buiten de douche :-).

6. Gebruik geen schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen en andere chemicaliën zijn niet goed voor je telefoon. Gebruik dus geen schoonmaakmiddelen om je telefoon schoon te maken. Maar je telefoon kan natuurlijk wel eens vies worden, dus je kunt hem afnemen met een microvezeldoekje dat is voorzien van een beetje water of alcohol.

7. Pas op met magnetische velden

Magnetische velden hebben invloed op de werking van je telefoon. Dus als je telefoon in de buurt van een magnetisch veld komt, kan het zijn dat de batterij sneller leegloopt of dat het scherm minder goed werkt. Je scherm kan zelfs kapot gaan door een sterk magnetisch veld dus opgelet!

8. Wees voorzichtig met stof

Stof kan in het interne mechanisme van je telefoon komen en de werking van het apparaat verstoren. Als je oplaad poort verstopt zit met stof zal je telefoon niet meer op kunnen laden. Stof kan je makkelijk uit je telefoon krijgen met een busje lucht. Aan het busje zit een rietje waarmee je onder hoge druk stof kan verwijderen.

9. Laad je telefoon op tijd op

Als je batterij leeg is, is het niet goed voor je telefoon. Je telefoon kan dan een andere fase in gaan, namelijk de diep ontladingsfase. In deze fase is de kans groot dat de batterij van je telefoon minder snel oplaadt of zelfs kapot gaat. Daarom is het altijd verstandig om je telefoon op tijd op te laden.

Dit waren onze tips voor het voorkomen en verhelpen van schade aan je telefoon. Wij hopen dat je hier wat aan hebt gehad!