Welke verschillende soorten haartransplantaties bestaan er?

0
2435

Onze haardos is voor een niet onaanzienlijk deel verantwoordelijk voor de uitstraling waarover we beschikken. Het is mede omwille van deze reden dat de meeste mensen echt goed zorg willen dragen voor hun haar. Dit gezegd zijnde is het mogelijk dat je op een zeker ogenblik te maken zal krijgen met haaruitval. Hier hoeft geen ernstige oorzaak van aan de basis te liggen, maar vervelend is het wel. Haarverlies is eigenlijk één van de typische kenmerken van veroudering. Dit betekent echter niet dat je, je hier zomaar bij neer hoeft te leggen. In het bijzonder voor mensen die geconfronteerd worden met extreem haarverlies kan bijvoorbeeld een haartransplantatie het overwegen zeker en vast meer dan waard zijn.

Hoe kan een haartransplantatie worden uitgevoerd?

Een transplantatie kan in de praktijk op twee verschillende manieren worden uitgevoerd. Er wordt op dit vlak dan ook een onderscheid gemaakt tussen de FUE-methode en de FUT-methode. Beide methodes beschikken over hun voor- en nadelen. Het belangrijkste voordeel van de FUE-methode is bijvoorbeeld terug te vinden in het feit dat er geen sprake is van zichtbare littekens. Dit is vooral interessant voor mensen die houden van een kortgeschoren kapsel. Er is echter ook een nadeel aan deze techniek verbonden. De FUE-methode kan immers uitsluitend worden toegepast wanneer je volledig kaal wordt geschoren. Voor veel mensen, niet in het minst voor vrouwen is dit toch wel een zeer belangrijk nadeel.

 

Globaal gezien gaat de voorkeur van veel mensen op vlak van haartransplantatie dan ook uit naar de FUT-methode. Bij deze methode hoeft haar niet volledig te worden afgeschoren. Bovendien is het mogelijk om in één dag tot wel 3.000 grafts te laten transplanteren. Bij de FUE-methode zijn dat er amper 1.600 per dag. Het belangrijkste nadeel van deze techniek kan je wellicht al raden. Op het ogenblik dat de haren zeer kort worden geschoren zal er namelijk een dun litteken zichtbaar zijn. Wil je dit litteken absoluut niet zichtbaar hebben? Dan zal je, je haren ten minste 2 centimeter lang moeten laten groeien en moeten dragen.

De oplossing voor hardnekkige haaruitval

Zowel voor hardnekkige haaruitval bij mannen als voor intens haarverlies bij vrouwen kan een transplantatie van de haarzakjes een perfecte oplossing betekenen. Op deze manier kan je terug genieten van een volle haardos waardoor jouw kapsel zal stralen als nooit tevoren. Het mag dan ook duidelijk zijn, zelfs voor het meest intense haarverlies is er op de markt een bijzonder efficiënte oplossing terug te vinden.