Beveiligingscamera kopen: waar moet je op letten?

0
1510

Ben je van plan om een bewakingscamera te kopen? Dan is het verstandig deze tips te lezen, zodat je de beste aankoop doet!

Het doel van de camera

Allereerst is het belangrijk om na te gaan waarvoor je de bewakingscamera wil gaan gebruiken. Er zijn verschillende doeleinden waarvoor bewakingscamera's gepast zijn. Wil je de camera bijvoorbeeld gebruiken om toezicht te houden? Dan is het verstandig een camera te kopen met een hoge resolutie, en die bestuurbaar zijn. Wil je een camera aanschaffen die puur bestemd is om af te schrikken? In dit geval zal een dummy beveiligingscamera ook voldoen. Ga ook na waar je de camera precies wil plaatsen, er zit namelijk een verschil tussen bewakingscamera's voor binnen en bewakingscamera's voor buiten. De camera's voor buiten moeten bijvoorbeeld ook waterdicht zijn, en een functie hebben waarmee er ook 's nachts in het donker goed zicht is. 

Hoe veel wil je investeren?

In veel gevallen is het zo dat goedkopere camera's een minder goede kwaliteit hebben. Daarom is het goed om na te gaan wat je hierin wilt investeren, goedkoop kan namelijk duurkoop zijn. Het is belangrijk dat je goed investeert in een camera, als je deze gaat gebruiken voor beveiliging doeleinden. Het zou namelijk enorm vervelend zijn als je belangrijke beelden opgenomen hebt bij een vervelende situatie, die je vervolgens niet goed kunt inzien door een lage resolutie. Kies daarom voor een camera van een goed merk, en lees de reviews van dit product ook zodat je weet hoe gebruikers het product ervaren hebben. 

Bedraad of draadloos?

Draadloze camera’s worden steeds populairder, echter raden wij je toch aan om te kiezen voor een bedraadde beveiligingscamera. De verbinding hiervan is een stuk stabieler en ook is de beeldkwaliteit vaak beter bij een camera met bedrading, vergeleken met een draadloze camera.

Advies vragen bij een professional 

Tenslotte is het altijd een goed idee om je te laten informeren door een professional. Het is lastig om één beveiligingscamera als beste aan te prijzen, omdat de camera's allen geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Lees je van te voren sowieso goed in op internet, door ook naar de reviews en product specificaties te kijken. Daarnaast raden wij je aan om contact op te nemen met een specialist zoals IPcam-shop. Zij kunnen je vragen beantwoorden omtrent bewakingscamera's, en je adviseren welke camera je nodig hebt en hoe je deze het beste kunt monteren.