De toekomst van Libra

0
1444

Digitale munten zijn al langere tijd onderwerp van gesprek in de financiële wereld. In dat opzicht is het ook aantrekkelijk om te bekijken hoe deze zich allemaal zullen ontwikkelen. Een goed voorbeeld is Libra. Dit is namelijk niet zomaar een digitale munt. Dit is een munt die ontwikkeld is door Facebook. Dat het concern dat vooral bekend is van de activiteiten op het gebied van sociale media, in gesprek is met de centrale banken, zeg in dat opzicht al het één en ander. Daarom is het bekijken van de mogelijkheden ook een goede zaak. Dit biedt veel kennis.

Goedkeuring voor gebruik

In de eerste plaats zijn de gesprekken vooral gericht op het verkrijgen van inzicht. De ontwikkelaars van de munt en de verschillende belanghebbenden willen weten wat er zoal mogelijk is met de munt en hoe deze te gebruiken is. Dit is nodig om goedkeuring voor gebruik te geven. Dit geldt voor elk betaalmiddel dat een officiële status wil krijgen. Het is dan ook zo dat de lat voor nieuwe betaalmiddelen altijd hoog ligt in de Europese Unie. Dit geldt zeker ook voor digitale munten. Daarbij lijkt de lat voor Libra nog net iets hoger te liggen dan normaal.

Weerstand tegen de munt

De belangrijkste reden om meer kennis te vergaren is de weerstand die is ontstaan tegen de munt. Uit verschillende landen klonken al zorgen. Zo zou de munt niet bijdragen aan financiële stabiliteit, maar deze juist in gevaar kunnen brengen. Om die reden zien de meeste ministers het betaalmiddel liever geweerd worden van de Europese markt. Ook in het thuisland van Facebook, de Verenigde Staten, werd hier al over gesproken. De Federal Reserve heeft eenzelfde idee als de Europese ministers bij het betaalmiddel dat door de grootmacht op techgebied wordt aangeboden in de huidige vorm.

Mogelijke problemen met Libra

Het is belangrijk om goed te begrijpen welke mogelijke problemen er kunnen ontstaan wanneer Libra gebruikt gaat worden. Niet alleen kan de stabiliteit in gevaar komen, ook is er een nieuwe mogelijkheid om crimineel geld weg te sluizen. In de huidige vorm zou witwassen te gemakkelijk zijn stellen experts. Daarnaast is er een belangrijk probleem op het gebied van privacy. Dit is al langer een probleem voor het bedrijf. Ook op andere vlakken heeft het met deze zaken te maken. Alle reden om daarom dus ook goed te kijken naar manieren waarop veiligheid van de gebruikers te garanderen zal blijven.