Investeren in groene postbezorging

0
1395

Iedereen is op zoek naar buitenkansjes en bijzondere ontwikkelingen als het om beleggen gaat. De slimme beleggingen en de duurzame beleggingen kent iedereen zo onderhand ook wel. Dat het door de vele ontwikkelingen ook weer aanlokkelijk is om in olie te investeren, is natuurlijk niet de beoogde ontwikkeling. Daarom is het juist interessant om eens te bekijken wat je met je geld kan doen om zelf rendement te behalen, maar ook bij te dragen aan de duurzamere maatschappij. Bijvoorbeeld door je eens te richten op de mogelijkheden die groene postbezorging je te bieden heeft. Dit is flink wat.

De plannen van PostNL

Wat bijvoorbeeld interessant is, is de ontwikkeling die je momenteel bij PostNL kan zien. De postbezorger wil meer en meer groene investeringen doen. Daarbij heeft het wel de hulp van het publiek nodig. Daarom komt het met groene investeringsmogelijkheden. Zo plaatste het onlangs de eerste groene obligatie. Deze stap mag een succes genoemd worden. Er werd 300 miljoen euro mee opgehaald. Dat geld kan nu worden ingezet om de duurzame investeringen te doen die het bedrijf al langer voor ogen heeft. Bovendien zijn er wel wat aantrekkelijke kanten aan te ontdekken voor de oplettende belegger.

Hoe ziet de obligatie eruit?

De vraag die je nu misschien hebt, is hoe deze obligatie er dan precies uitziet. Dit is vooral belangrijk wanneer je zelf ook eens mee wilt doen wanneer PostNL opnieuw een mogelijkheid zal bieden. Het gaat om een lening met een looptijd van 7 jaar. De vaste rente op die lening bedraagt 0.625 procent. Op die manier is er daardoor dus ook gedurende een wat langere periode net wat meer rendement uit te halen. Door de ondergang van bijvoorbeeld de spaarrente worden dit soort zaken alleen maar interessanter wanneer je iets met je opgebouwde vermogen wil doen.

De factor geld

Natuurlijk is het ook goed om verder te kijken dan het rendement alleen. Ook draag je op deze manier bij aan een verduurzaming van de wereld. Dit is een belangrijke zaak, ook met het oog op de toekomst. Dat de logistieksector hier een goede rol in kan spelen is al langer duidelijk. Door dit op deze manier te doen, wordt de factor geld ineens een stuk minder belangrijk en is er veel meer mogelijk. Dit maakt het dus juist ook zo interessant voor alle partijen om eraan mee te doen. Zo is al snel veel te bereiken met elkaar.