Hoe bijles mijn nichtjes (12 en 14) hielp hun schoolprestaties te verbeteren

0
241

Als oom van twee tienermeiden heb ik van dichtbij meegemaakt hoe bijles een enorme impact kan hebben op de schoolprestaties van kinderen. In dit artikel wil ik graag mijn ervaringen delen over hoe bijles mijn nichtjes van 12 en 14 jaar oud heeft geholpen om hun cijfers en studievaardigheden aanzienlijk te verbeteren.

De uitdagingen waar mijn nichtjes mee kampten

Net als veel andere tieners hadden mijn nichtjes moeite met het bijhouden van hun schoolwerk. Ze waren snel afgeleid en hadden moeite met het plannen en organiseren van hun huiswerk. Hierdoor raakten ze achter op schema en hadden ze vaak stress voor toetsen en examens.

Waarom ze moeite hadden met school

Eén van de redenen waarom mijn nichtjes het lastig vonden om hun schoolwerk bij te houden, was omdat ze niet altijd de lesstof begrepen. Daarnaast vonden ze het lastig om vragen te stellen in de klas, uit angst om dom over te komen bij hun klasgenoten. Dit resulteerde in een gebrek aan zelfvertrouwen en motivatie, wat weer leidde tot nog meer problemen op school. En laten we eerlijk zijn, de puberteit maakt het er ook niet makkelijker op met alle bijles en hormonen die opspelen.

De invloed van bijles op hun leerproces

Toen we besloten om bijles in te schakelen voor mijn nichtjes, merkten we al snel dat dit een positief effect had op hun leerproces. De bijlesdocent nam de tijd om de lesstof op een begrijpelijke manier uit te leggen en hielp hen met het plannen en organiseren van hun huiswerk.

Hoe bijles hun zelfvertrouwen en motivatie versterkte

Naast het beter begrijpen van de lesstof, groeide ook het zelfvertrouwen en de motivatie van mijn nichtjes. Ze durfden steeds vaker vragen te stellen, zowel aan hun bijlesdocent als in de klas. De bijles zorgde ervoor dat ze meer plezier kregen in het leren en dat ze geloofden in hun eigen kunnen. Hierdoor raakten ze minder snel afgeleid en waren ze gemotiveerder om hun schoolwerk bij te houden.

De positieve veranderingen in hun schoolprestaties

Dankzij de bijles zagen we al snel positieve veranderingen in de schoolprestaties van mijn nichtjes. Ze haalden betere cijfers en hadden minder stress voor toetsen en examens.

Voorbeelden van verbeterde cijfers en studievaardigheden

De resultaten van de bijles waren duidelijk zichtbaar in hun rapporten. Mijn nichtje van 12 ging van een 5 naar een 7 voor wiskunde, terwijl mijn nichtje van 14 haar cijfer voor geschiedenis wist op te krikken van een 6 naar een 8. Daarnaast merkten we ook dat hun studievaardigheden waren verbeterd, zoals het plannen van huiswerk en het voorbereiden op toetsen. Kortom, bijles heeft mijn nichtjes enorm geholpen om hun schoolprestaties te verbeteren en meer plezier te krijgen in het leren.