Hoe krijg je je trauma onder controle?

0
47

Iedereen is wel eens verdrietig. Dat is heel normaal en huilen is een goede uitlaatklep. Het lucht op en na een huilbui voel je je vaak weer beter. Maar wat nu als het niet beter gaat? Als je niet kunt stoppen met huilen? Als het je verdriet je beperkt in je dagelijks leven? Dan wordt het wel tijd om actie te ondernemen. Je kunt dan eens informeren bij de huisarts of de praktijkondersteuner en je laten doorverwijzen naar de reguliere geestelijke gezondheidszorg. En kom je het volgende probleem tegen: de lange wachtlijsten in de zorg. Het kan dan zomaar zijn dat je maanden moet wachten voor er een plekje voor je is. Gelukkig is er een andere oplossing. Je kunt zelf contact opnemen met Claire van Clarifytherapy.com. Bij haar kun je vaak direct terecht en direct gaan werken aan jezelf en je trauma/verdriet.

Waarvoor kun je bij Clarifytherapy.com terecht?

Je kunt bij Clarifytherapy.com terecht voor allerlei soorten geestelijke gezondheidszorg. Voor het verwerken van een trauma wordt vaak EMDR ingezet. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization Reprocessing. Dat houdt in dat, door te focussen op oogbewegingen, je trauma naar de achtergrond zakt. Dit zorgt er dan weer voor dat je beter kunt leven met het trauma. Het trauma is er nog wel, maar het is beter te behappen. Je kunt weer praten over je verdriet zonder er telkens over in paniek te raken.

Wat is trauma eigenlijk?

Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen fysiek trauma (letsel na bijvoorbeeld een ongeluk of ziekte) en geestelijk trauma. Geestelijk trauma ontstaat, volgens UMC Utrecht: "wanneer iemand na een schokkende gebeurtenis blijft steken in gevoelens van angst, woede of eenzaamheid. De gebeurtenis is in dat geval zo ongewoon, pijnlijk, schokkend of extreem dat het niet lukt om ermee om te gaan." Het kan dan gaan om een (plotseling) verlies van een geliefde of een baan, het verbreken van een relatie, het zien van een (ernstig) ongeluk of… noem het maar. Er zijn (te) veel manieren waarop je een trauma kunt oplopen om hier allemaal te noemen.

Pak je trauma aan

Heb jij een trauma opgelopen en kom je er zelf niet uit? Beperkt jouw trauma je in je dagelijks leven en zegt je omgeving dat je jezelf niet meer bent (en voel je dat zelf ook)? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Neem contact op met Clarifytherapy.com en laat je informeren over de mogelijkheden van traumaverwerking. Het kan zomaar zijn dat je met niet al te veel sessies EMDR je leven weer op de rit krijgt. Gun dat jezelf!