WMS-systeem en ERP integreren? Dit is waarom

0
1484

Voor ieder bedrijf met een magazijn is het belangrijk om het voorraadbeheer goed op orde te hebben. Warehouse management software (WMS) helpt je hierbij. Dit slimme voorraadbeheer software systeem houdt constant de voortgang van goederen in het magazijn in de gaten, en verwerkt automatisch de bijbehorende transacties. Als bedrijf krijg je zo een sterke grip op de ontvangst, opslag en flow van de goederen, ook in een scenario met meerdere niveaus van goederenopslag.

WMS ondersteunt belangrijke processen

WMS ondersteunt talloze belangrijke processen binnen een organisatie.

  • Bijhouden van de productlocatie en tijd dat een product op de plank ligt om maximaal gebruik te maken van de ruimte en voorbereid te zijn op onregelmatige vraag.
  • Optimalisatie van voorraadniveaus (nieuw en retouren) om te voorkomen dat kapitaal onnodig vastzit of dat niet aan de vraag kan voldoen.
  • Vormgeven en managen van fysieke magazijnlocaties voor een optimale verwerking van orders.
  • Standaardisatie van ontvangst van vracht.
  • Optimalisatie van communicatie over orders en logistiek management.

ERP- en WMS-systeem als totaaloplossing

Implementatie van een WMS-systeem zal de operationele activiteiten van je organisatie zeker stroomlijnen. Het magazijn blijft op deze manier wel opereren als een alleenstaand onderdeel. Zonde, want door WMS te integreren met je ERP-systeem zal de (dagelijkse) productiviteit, efficiëntie én nauwkeurigheid nog groter worden. Alle bedrijfsprocessen worden er beter van: van de ontvangst en het wegzetten van goederen, rapportage over fysieke tellingen, de productcyclus en retouren van leveranciers, tot het management van locatie, orders en voorraadbeheer.  Door gebruik te maken van mobiele technologie worden de productiewerkvloer en het magazijn meer op een lijn gebracht. RF en barcode-activiteiten kunnen op beide locaties worden uitgevoerd, die zorgen dat productie en voorraad beter op elkaar aansluiten. Het resultaat: een efficiënter gebruik van de beschikbare fysieke ruimte en de tijd van medewerkers.

Integratie warehouse management en ERP

Door integratie van je WMS-systeem met ERP is actuele en betrouwbare informatie altijd binnen handbereik. Productieteams krijgen realtime zicht op de beschikbaarheid van ruwe materialen waardoor ze een betere planning maken. En door de actuele voorraadniveaus en productvraag kunnen medewerkers van de klantenservice op hun beurt nauwkeuriger antwoorden aan hun klanten geven.

WMS en ERP als start van papierloos bedrijf

WMS en ERP leveren je bedrijf de informatie die het nodig heeft om waarde te kunnen creëren. Met één centrale, digitale bron van data is het dubbel invoeren van gegevens uitgesloten.

Ook slimme stappen zetten om een papierloos bedrijf te worden?

Ontdek de ERP-software van Exact