Waar op letten bij aanschaf van een TV beugel

0
1255

Een tv op de muur monteren is een geweldig idee. De ultradunne flatscreens van vandaag de dag zien er fantastisch uit aan de muur en het bespaart ook ruimte. Zelf doen lijkt misschien moeilijk, maar het monteren van een tv valt eigenlijk best mee. Het begint met het kiezen van de juiste muurbeugel en dat is verrassend eenvoudig. Het is belangrijk op te merken dat niet elke televisiestandaard van dezelfde kwaliteit zal zijn. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een TV beugel aanschaft. In dit blogartikel behandelen we waar je op moet letten bij het winkelen voor de perfecte montage, inclusief waar jouw muur van is gemaakt, de specificaties van jouw tv en de verschillende beschikbare montagetypes.

Juiste soort muur

Bijna alle tv-muurbeugels zijn compatibel met gipsplaat en worden geleverd met alle benodigde hardware die je nodig hebt om jouw beugel te installeren, inclusief bouten en gipsplaatankers. Als je je muurbeugel op een pleister- of metselwerkoppervlak installeert, heb je wat sterkere hardware nodig die niet in de muurbevestigingsdoos zit.

Specificaties van jouw televisie

Koop een muurbeugel die compatibel is met de exacte specificaties van jouw televisie. De meeste muurbeugels zijn ontworpen voor televisies van een specifiek formaat en gewicht. Als je muurbeugel maar een 32 inch tv kan dragen en je probeert er een 50 inch tv op te zetten, is de kans groot dat je dure tv op de grond valt. Controleer de specificaties op de verpakking van de muurbevestiging en koop er een die de hoogte en het gewicht van jouw televisie kan ondersteunen.

Montagetype en prijs

Bepaal of je wilt dat je muurbeugel gaat draaien of stil blijft staan. De meeste muurbeugels kunnen een van deze twee functies uitvoeren. Hoewel het leuk kan zijn om een ​​tv aan de muur te hebben die niet beweegt, kan een draaivoet goed zijn voor situaties waarin je de tv in een andere richting moet richten, zoals bij grote sociale bijeenkomsten.

Bij bepaalde muurbeugels hangt de televisie als een fotolijst dicht tegen de muur. Andere muurbeugels hebben een arm die de televisie een paar centimeter van het oppervlak van de muur houdt. Bepaal welke van deze twee methoden het beste bij jou thuis zal werken.

Zorg ervoor dat je niet teveel betaalt voor een muurbeugel, maar koop tegelijkertijd geen goedkope materialen.