Je woonkamer opnieuw inrichten doe je zo

0
1129

 

Woon je alweer een tijdje in je huidige woning en is je interieur eigenlijk wel een keer aan vervanging toe? Wij geven je X tips hoe jij je woonkamer opnieuw kunt inrichten!

Tip 1: maak een moodboard

Voordat je begint met het inrichten van je woonkamer, kunnen er nog een hoop vraagtekens zijn. Ga je voor een rode basis of toch wit? Kies je voor een industrieel interieur of past een landelijk interieur beter? Maak gebruik van een moodboard om een duidelijk overzicht te krijgen waar je voorkeuren liggen en welke woonkamer kleuren bij jou passen. Door op zoek te gaan in magazines en op websites, kun je straks gemakkelijk een keuze maken.

Tip 2: kies een tijdloze vloer

De vloer is erg belangrijk voor een eerste indruk van je woonkamer. Daarnaast blijft deze waarschijnlijk een langere periode liggen dan de rest van je interieur, omdat je simpelweg een vloer zelden vervangt. Denk daarom goed na over welk type vloer je voorkeur heeft en kies iets wat relatief tijdloos is. Zo voorkom je dat je er na een paar jaar al zat van bent.

Tip 3: ga los met wanddecoratie

Een nieuwe woonkamer betekent vaak ook een nieuw look aan de muur. Ga je voor verf of toch voor gloednieuw behang? Aan de wand kun je wellicht iets meer spelen met kleur dan bij de vloer, iets opnieuw verven is immers sneller gedaan dan een nieuwe vloer leggen.

Tip 4: koop gezellig meubilair

Eindelijk tijd voor misschien wel één van de leukste onderdelen van het opnieuw inrichten van je woonkamer: de meubels. Ga je voor een heerlijke ligbank? Of kies je toch voor een paar aparte stoelen? Nadat al het grote meubilair staat, kun je het verder aanvullen met leuke accessoires. Hang een schilderij aan de muur of zet wat gezellige kaarsjes op tafel.

Tip 5:

Een woonkamer is natuurlijk niet compleet zonder de juiste raamdecoratie. Met shutters of een lichtdoorlatend rolgordijn zorg je niet alleen voor de balans tussen privacy en lichtinval, je creëert ook nog eens enorm veel sfeer! Let er bij gordijnen woonkamer op dat het de ruimte niet te donker maakt!