Werk, kijk of speel: met een laptop kan het overal

0
1222

Het liefste wat ik doe is schrijven. Dat is mijn hele leven al zo geweest. Als kleuter al maakte ik briefjes met onleesbare boodschappen voor mijn vader en moeder. Daarbij deed ik dan hun krullerige handschrift na. Uiteraard moest ik dan wel vertellen wat er op dat briefje stond, ik kon immers nog niet schrijven. Hele verhalen verzon ik dan. Het is altijd zo gebleven. Het mooiste dat ik op de basisschool heb mogen leren is lezen en schrijven. Ik ben er nog dagelijks mee bezig. Inmiddels verdien ik er mijn boterham mee.

Een kast vol herinneringen

Ik weet nog dat ik mijn eerste woordje leerde schrijven: boom. Ik de middagpauze rende ik naar huis, de hele weg. We woonden een behoorlijk eind van school vandaan. Maar ik bleef rennen, bang dat ik zou vergeten hoe ik ‘boom’ moest schrijven en ik wilde het zo graag aan mijn moeder laten zien. Die prees me natuurlijk de hemel in. Toen ik later die middag wéér thuiskwam van school lag er een pakje voor me klaar: een schrijfboek en een vierkleurenpen. Daar schreef ik elke dag de woordjes in die ik had geleerd. Later schreef ik boeken vol met alle verhalen die ik had beleefd op school en met mijn vriendinnetjes. Dat is altijd zo gebleven. Zelfs toen ik allang een PC in huis had, bleef ik mijn dagboeken met de hand schrijven. Ik heb een kast vol met die boeken. Soms denk ik: wat moet ik ermee? Wegdoen kan ik niet. Het is trouwens best leuk om er eens in te lezen. Dan merk ik dat ik toch wel veel vergeten ben.

Bewegingsvrijheid

Inmiddels ben ik auteur en tekstschrijver van beroep. Ik zit dus vele uren van de dag te werken op mijn PC. Het viel me op dat ik wel erg stijf werd van al dat zitten. Eigenlijk zou het wel fijn zijn als ik tussendoor gewoon eens even kon lopen of fietsen. Ik wilde een notebook kopen. Op die manier kan ik met mijn notebook op stap, tenslotte kan ik mijn werk overal mee naar toe nemen. Ik ben niet aan een vaste plek gebonden. Op internet zag ik dat er een keur aan laptops in de handel is. Het gaat erom waar je het apparaat voor wilt gebruiken. Zo is er de basic laptop voor thuisgebruik maar er zijn er ook speciaal voor zakelijk gebruik met een stevige behuizing, een docking station en een besturingssysteem die het mogelijk maakt om de computer op afstand over te nemen. Daarnaast zijn er laptops speciaal bedoeld voor gamers, 2-in-1 laptops (combinatie van laptop en tablet) en chomebooks, die werken op het besturingssysteem Chrome OS, waarbij je volledig in de cloud werkt. Ik heb gekozen voor een fijne lichte, compacte basic notebook met een mooie laptop tas erbij en een draadloze muis. Nu kan ik overal ter wereld werken.