Wat te doen tijdens je sabbatical? 5 ideeën!

0
85

Heb je recentelijk je baan opgezegd? Heb je je eigen bedrijf verkocht? Of is er misschien een andere reden waarom je kunt genieten van een welverdiende sabbatical? Geweldig! Tijdens een sabbatical, bijvoorbeeld van een jaar, kun je heerlijk ontspannen. Je kunt even de tijd nemen om na te denken, bij te komen en te genieten van het mooie leven.

Maar wat ga je dan doen tijdens je sabbatical? De meeste mensen die ervoor kiezen om een sabbatical te nemen, merken dat het in eerste instantie niet zo gemakkelijk is als verwacht. Soms is het lastig om elke dag thuis te zitten of om dezelfde routine te volgen. Er zijn gelukkig enkele ideeën die jouw sabbatical meer waarde kunnen geven.

Zet je in voor een goed doel

Een goed doel sponsoren is natuurlijk altijd een goed idee. Maar tijdens jouw sabbatical kun je nog verder gaan. Meld je bijvoorbeeld aan als vrijwilliger bij een goed doel of organiseer zelf een grote inzamelingsactie.

Het goede doel zal jouw inspanningen zeker waarderen. Ondertussen krijg je het gevoel dat jouw inspanningen gewaardeerd worden en dat je echt iets nuttigs doet met jouw tijd. Dit is zeker waar; Nederland zou veel voordeel hebben van meer mensen die zich inzetten voor het goede doel. En het hoeft niet eens veel moeite te kosten. Ook je kapotte telefoon inleveren kan al een goede bijdrage leveren aan een goed doel.

Doe vrijwilligerswerk

Dit idee sluit natuurlijk perfect aan op het vorige idee. Door vrijwilligerswerk te doen, doe je nuttig werk en maak je andere mensen blij. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag op een kinderboerderij, ouderen helpen of de plaatselijke sportclub ondersteunen.

Ga een sportieve uitdaging aan

Tijdens jouw sabbatical heb je natuurlijk veel tijd. Je kunt je tijd op de bank doorbrengen, maar dat maakt je niet gelukkiger. Waarom zou je niet een sportieve uitdaging aangaan? Train voor een marathon, maak een lange wandeling in het buitenland of fiets dagelijks 100 kilometer.

Leer nieuwe vaardigheden

Je kunt tijdens je sabbatical ook nieuwe vaardigheden leren. Is schilderen iets waar je altijd al van gedroomd hebt? Vind je het misschien leuk om te leren programmeren? Nu heb je de tijd om deze vaardigheden onder de knie te krijgen. Doe wat je wilt leren en ga ervoor! Je zult er alleen maar voordeel van hebben.

Maak prachtige reizen

Veel mensen willen graag mooie reizen maken. Als je de financiële middelen hebt, kun je deze droom tijdens je sabbatical waarmaken. Maak een mooie reis, maak een rondreis of ga gewoon op reis zonder verdere plannen. Als je een sabbatical neemt, kun je letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Je zult snel ontdekken dat elk land veel te bieden heeft en op zijn eigen unieke manier uniek is. Deze inzichten zijn van onschatbare waarde.

Dus je gaat een sabbatical nemen? Dan heb je ontzettend veel mogelijkheden. Je hebt in ieder geval de tijd.