Home Reviews Translate met Google

Translate met Google

0
Translate met Google

Google Translate is een van de meest gebruikte Google-items, met meer dan een miljard vertalingen per dag. Er zijn nu 90 talen die Google voor u vertaalt. Je hebt het ongetwijfeld zelf gebruikt. Toch zijn er waarschijnlijk enkele punten die u niet begreep over deze volledig gratis tool, hieronder komen ze.

1. Offline vertalingen

U heeft geen internetverbinding nodig om vertalingen te maken in de Google Translate-applicatie. Je kunt momenteel 51 talen offline downloaden (doe dat via wifi om kosten te besparen) waarmee je later zowel woorden als zinnen kunt translaten zonder internet. Handig voor wie veel op reis gaat en ook vaak een land met een internationale taal bezoekt. Uitstekend om te weten: dit trekt alleen Android-klanten aan, dit is niet mogelijk voor iOS.

2. Geef Google Equate een boost

Hoe mooi dit apparaat ook is, het is en blijft een computer die de vertaling uitvoert en dus kan er wel eens iets mis gaan. Gelukkig kun je ook een handje helpen als je ziet dat een bepaalde vertaling niet klopt, door op de knop onder het translate veld te klikken. Taalperfectionisten en iedereen met kennis van een bepaalde taal kunnen zich aanmelden bij de Google Translate Area om het algoritme een boost te geven.

3. Whatsapp-berichten vertalen

Als je een appje ontvangt in een taal die je niet beheerst, kun je deze direct in de app knippen en plakken om te vertalen, maar het kan ook andersom. Klik in de app op de 3 bolletjes aan de rechterkant en selecteer om Whatsapp te vertalen. Nogmaals alleen voor Android-toestellen. Degenen met iOS moeten zowel knippen als plakken.

4. Onmiddellijke vertalingen met Word Lens

Voordat u de woorden Lens-tool gebruikt, moet u weten in welke taal u wilt laten vertalen, maar daarna is dit ongelooflijk nuttig. Open de meest actuele variant van de Google Translate-app, open de lens van je videocamera en houd de videocamera ook boven het bericht dat je wilt converteren (bijvoorbeeld de voedselkeuze). U kunt direct zien wat de vertaling op uw scherm krijgt. Beschikbaar voor vertalingen uit het Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Russisch, Spaans naar Engels en andersom.

5. Translate Live Conversaties

Je begrijpt waarschijnlijk deze vaardigheid, maar ik zal het nog een keer bespreken – het is superhandig! In de app is het mogelijk om online gesprekken gelijk te stellen. Dit is handig als je in een restaurant in China bent en geen idee hebt wat er op het eten staat, of als je de weg wilt vragen in Brazilië, maar de taal niet spreekt. Zorg ervoor dat u duidelijk spreekt, want we streven ernaar om de vertaling van online gesprekken te maximaliseren, hoewel omgevingsgeluid of vage uitspraak de punten kunnen verstoren.