Milde verslavingszorg via Online Therapie

0
1588

In onze drukke wereld hebben we tegenwoordig toegang tot alles. Deze enorme toegang zorgt echter ook voor toegang tot ‘slechte’ dingen. Sommige handelingen, spullen of stoffen kunnen verslavend werken, en soms zelfs een negatieve impact hebben op je gezondheid. Leer dus meer over milde verslavingen, leer ze herkennen en weet hoe je ze moet oplossen. Mocht je dan iemand in je omgeving tegenkomen, of herken je misschien wel bij jezelf een verslaving, dan weet je de volgende stappen!

In de huidige wereld liggen verslavingen op de loer

Onze huidige wereld wordt steeds drukker en groter. Dit is voor heel veel mensen heel fijn, want onze vrijheid wordt ook groter. Tegelijkertijd wordt de mensheid ook steeds meer individualistisch. Hoe groter de wereld wordt, hoe meer de mens als het ware in zichzelf keert. Het is ook dus niet heel gek dat steeds meer mensen af en toe een uitvlucht zoeken van de dagelijkse prestatiedruk en grootsheid van de wereld. Deze uitvlucht ligt voor sommige mensen in uitgaan en lekker dansen. Voor anderen kan dit online zijn. Hoe dan ook, in deze uitvlucht ligt soms ook een verslaving op de loer. Bij feesten wordt veel drugs en smartdrugs gebruikt. Van alcohol tot speed, alles komt wel voorbij. Veel van deze substanties zijn zeer verslavend, en je kunt dus zo een milde verslaving krijgen aan het fijne gevoel wat zulke substanties geeft. Ook voor social media gebruikers is het niet helemaal veilig. Een social media verslaving komt steeds vaker voor, maar wordt nog relatief weinig erkend. Toch moeten we zo’n verslaving ook echt serieus nemen.

Wat is online therapie?

Mocht je nou een milde verslaving hebben voor bijvoorbeeld een drug of social media, dan is het verstandig om hulp te zoeken. Dit kan via je je dokter of de GGD, maar dit kan ook online. Dit doe je dan via online therapie. Online therapie bestaat uit een combinatie van gesprekken en een online behandelprogramma. Deze gesprekken zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en motiverende gesprekstechnieken. De therapie is gebaseerd op het veranderen van het gedrag. De focus ligt op het minderen of gecontroleerd gebruiken van het middel dat je gebruikt. Naast de therapie puur gefocust op de verslaving, kijkt de online therapie website Sobrietyonline.nl ook naar eventuele onderliggende oorzaken van de verslaving. Zo werk je ook aan voorkomen in de toekomst.

Wat zijn de voordelen van online therapie?

De voordelen van online therapie zijn veelvoudig. Als eerste krijg je therapie in je eigen vertrouwde omgeving. Daarnaast is het programma flexibel. Deze eigenschappen zorgen voor een veilige en toegankelijke therapie, wat de drempel om te starten zeer verlaagd. Daarnaast is de aanpak bij Sobrietyonline.nl ook heel nuchter en oordeelvrij. Ze zijn gefocust op verbetering en de aanpak is daarom positief en motiverend.