Interesse in techniek

0
1687

Als je ergens niet goed in bent, moet je mensen om je heen verzamelen die er wel goed in zijn. Dan vul je elkaar aan. Want jij hebt natuurlijk ook weer talenten te bieden. Zo is mijn vriend expert in allerlei technologische vraagstukken. Tenminste, vergeleken met mij. Ik ben totaal niet technisch. Dus als er een laptop gekocht moet worden of er iets moet worden aangesloten op elkaar, vertrouw ik daarbij volledig op mijn vriend. Ik vind het heerlijk dat ik me daar niet mee bezig hoef te houden en hij vindt dat juist wel leuk, dus vangen we twee vliegen in een klap. Laatst kwam er een bevriend stel bij ons eten. Mijn vriend had heerlijk gekookt. Ja, dat kan hij ook nog eens. Ik weet het, ik ben echt gezegend. Maar ik kook ook weleens, al is het dan wat minder lekker dan als mijn vriend kookt. Maar goed, terug naar het bevriende stel.

Gespreksonderwerpen

Ze hadden net een vakantie achter de rug, dus ze hadden nog helemaal die super relaxte uitstraling. Uiteraard begonnen we met de vakantieverhalen en het bekijken van de foto’s. Wat is dat toch altijd jaloersmakend. Vooral als het voor jou echt nog even duurt, voordat je weer met vakantie gaat. Ze waren naar IJsland gegaan en omdat dat bij ons ook al een tijdje op ons wensenlijstje staat, hebben we ze uitgebreid ondervraagd. We wilden natuurlijk van de hoed en de rand weten. Het gesprek leidde naar andere landen die we nog graag zouden willen zien. Als je het over je dromen en vakanties hebt, kom je een beetje in die vakantiesfeer. Maar op een gegeven moment sloeg dat om. Niet dramatisch ofzo, maar op een of andere manier hadden we het nu over computers en dan weet ik en de vriendin van het andere stel wel hoe laat het is, want zet twee liefhebbers van technologische snufjes bij elkaar en ze zullen er de hele avond mee vullen. We gingen samen even naar de keuken om koffie te zetten en moesten een beetje lachen dat het nu weer gebeurde. We besloten dat het de beste optie was om geïnteresseerd te luisteren, dan konden we op een gegeven moment vast het gesprek een andere richting opduwen. Dus wij met de koffie terug naar het verhaal.

Verhaal over kabels

Wat ik ervan meegekregen heb, is dat het over het verschil tussen HDMI- en DisplayPort-kabels ging. Displayport is een nieuw soort kabel in het transporteren van video en audio. En die kan je dan gebruiken voor het aansluiten van je computer op een of meerdere monitors. Een HDMI-kabel transporteert ook video, maar die gebruik je om je computer aan te sluiten op je tv. Het geluid van de tv kan dan ook nog getransporteerd worden naar je speakerset. Het voordeel van Displayport is dat deze kabels een hogere brandbreedte hebben, waarmee er meerdere signalen tegelijkertijd verstuurd kunnen worden. Iets wat HDMI-kabels dan weer niet hebben. Ik stond een beetje versteld van mezelf. Nu ik me interesseerde in wat ze daadwerkelijk te vertellen hadden, kon ik het allemaal best volgen. Ik zei dat het zoveel handiger zou zijn als er gewoon een uniforme kabel zou zijn die op alles zou passen. Mijn vriend stond op het punt mij te gaan uitleggen waarom dat niet kan, toen ik hem vroeg of er nog een toetje was. Vervolgens vroeg die vriendin van het stel me hoe het ging op mijn werk. Ik was namelijk net begonnen met mijn nieuwe baan als teammanager. En de hele avond is het niet meer over technische dingen gegaan!