Home Financieel De gevaren van uitgaan

De gevaren van uitgaan

0
De gevaren van uitgaan

Uitgaan, stappen en feesten is voor veel mensen erg leuk en een gebruikelijk weekend plan. Het studentenleven staat erom bekend dat het meerdere dagen per week feest is maar ook buiten het studentenbeeld gaan er veel op stap.  

1. Slechte cijfers 

Als je als student je prioriteiten niet juist op een rijtje hebt dan gaan je studieresultaten waarschijnlijk achteruit door je drukke sociale plannen. Dat lijkt op het huidige moment misschien niet zo erg maar kan je over een paar jaar toch in de weg zitten als jij nog dat ene vak moet inhalen terwijl de rest alles al heeft gehaald. Zorg dat je geen studievertraging oploopt en besteedt eerst aandacht aan je studie en daarna pas aan het uitgaan.

2. Oververmoeidheid 

Tot in de vroege uurtjes erop uitgaan bevordert niet je nachtrust. Als je laat thuiskomt maak je al snel minder dan 8 uur slaap in een nacht. Als dit één keertje gebeurd is er niks aan de hand maar wanneer dit een gebruikelijk iets gaat worden dan kan dit serieuze gevolgen hebben voor je gezondheid. Je bent vaker moe en bijslapen werkt niet mee. Wanneer je merkt dat dit bij jou aan de hand is neem dan op tijd maatregelen en ga uitrusten. De huidige altijd aan mentaliteit is niet gezond en zorgt voor grote prestatiedruk onder jongeren.

3. Verslaving 

Het is nu eenmaal zo dat het uitgaansleven vaak samen gaat met alcohol en andere drugs. Als je door je omgeving vaak in aanraking komt met drugs is de stap om het zelf  te doen groter. In Nederland zijn er gevallen van verschillende verslavingen zoals speed verslaving, GHB verslaving en verslavingen aan andere partydrugs. Een verslaving gaat nooit bewust en sluipt erin zonder dat de persoon in kwestie het door heeft. Laagdrempelig hulp inschakelen is mogelijk via online therapie. Bij Online Therapie spreek je echte zorgprofessionals gewoon via het internet. Vaak kan je via videobellen geholpen worden waardoor de stap om naar een psycholoog te gaan kleiner is geworden.

4. Het kost geld

Wie ooit een rondje heeft gegeven in de kroeg weet dat het een duur geintje is. Wanneer je de volgende dag op je bankrekening kijkt en schrikt van de kosten voor de biertjes en shotjes dan kan je daar spijt van krijgen. Om dit te voorkomen bedenk je voor het uitgaan een maximum bedrag voor die avond. Pin dit bedrag contant en ga niet door wanneer dat op is. Zo heb je meer controle over je uitgaven tijdens een avondje stappen.