Laat je droom uitkomen, begin nu je eigen bedrijf

0
1245

Het corona virus heeft onze levens allemaal op de kop gezet. Het eenzaamheidsvirus is ontstaan, mensen ware onzeker over de toekomst van hun geliefden die op de ic terecht kwamen en bedrijven zijn failliet gegaan. Maar gelukkig zijn er ook een aantal positieve dingen uit voort gekomen. Zo ontstonden overal burgerinitiatieven om anderen te helpen, we hielden meer rekening met elkaar dan ooit tevoren en we hadden de tijd om eindelijk eens ons to do lijstje af te werken. Zo zijn er allerlel tuinen nieuw aangelegd, huizen verbouwd en oneindig veel broden gebakken: veel mensen hebben hun droom laten uitkomen. Wil jij ook je droom eindelijk laten uitkomen? Begin dan nu je eigen bedrijf! In deze blog zal ik wat uitleggen over het beginnen van een schildersbedrijf, maar je kan de informatie natuurlijk ook op een ander soort bedrijf toepassen.

Werk een goed plan uit

Begin je aan een eigen bedrijf, dan hoop je natuurlijk wel dat dit bedrijf nog vele jaren mee gaat. Daarom is het erg belangrijk om eerst eens goed na te denken over een bedrijfsplan. Wie worden je klanten, ga je focussen op huizen of kantoorpanden? En kan je dit allemaal alleen aan of wil je meteen al meer schilders in dienst nemen? Doe inspiratie op bij concurrenten hoe deze zich op de markt profileren. Daarnaast moet je goed over de financiën gaan nadenken. Kan je alles vanuit je spaarrekening betalen of ga je een gesprek aan met de bank over een lening. Denk zowel aan de inkomsten als aan de uitgaven. Je uurtarief is erg belangrijk. Te laag en je laat winst liggen, te hoog en je klanten zullen naar één van de concurrenten gaan.

En je kan beginnen!

Heb je eenmaal vastgesteld wat je wil gaan doen en hoe je dit precies gaat uitwerken? Dan is het tijd om echt te gaan beginnen! Ten eerste moet je alle materialen aanschaffen die je nodig hebt. Maak hierbij voor alles de afweging of je het wil kopen of huren. Huren lijkt vaak goedkoop, maar op de lange termijn ben je vaak duurder uit. Vergeet niet om verder te denken dan je standaard uitrusting. Zo had je waarschijnlijk al wel bedacht om verf en kwasten te kopen, maar heb je er ook al aan gedacht om een steiger te kopen? Een steiger heeft vele voordelen ten opzichte van een ladder: het is veiliger en je kan je makkelijker bewegen. Daarnaast kan je een steiger zowel binnen als buiten gebruiken, hij zal dus altijd van pas komen!  Kijk eens op Steigerverkoop.nl, hier heb je een enorme keuze. Schaf je een steiger aan, dan heb je natuurlijk ook een steigeraanhanger nodig. Dit is een aanhanger die je eenvoudig achter je bedrijfswagen kan bevestigen om zo je steiger mee te nemen naar al je projecten. Voor de kleinere formaten heb je niet eens een extra rijbewijs nodig.  Zo sta jij straks bij elke klant goed voorbereid voor de deur!