Fit op kantoor? Vier tips!

0
1338

De meeste mensen onder ons werken op kantoor. En hoewel een kantoorbaantje veel voordelen heeft, zal het merendeel van deze mensen het er over eens zijn dat de hele dag op je kont zitten niet het beste is voor de gezondheid. Die chique kantoorstoel, met verschillende zitstanden en ondersteuningsfuncties, kan dan nog zo comfortabel zijn, na veertig uur hierop gezeten te hebben voelt het alsof je in de stoel weg zakt. Of nog erger: alsof je een bent geworden met de stoel. 

Terwijl jij lekker je geld aan het verdienen bent, is er niet altijd tijd om naar de sportschool te gaan. Gelukkig hoef je niet tussen deze twee uitersten te kiezen. Er zijn genoeg sneaky tips en tricks waardoor je weldegelijk je gezondheid op kantoor kunt opkrikken.

1. Koop een goede fles

Zorg voor een goede waterfles die je keer op keer opnieuw kunt vullen. Vul hem voor je dag begint en neem iedere keer dat je er naar kijkt een slok. Het doel is om een fles leeg te drinken voor je lunch, en een fles voordat je het gebouw verlaat. Hallo hydratie! Met meer water in je lichaam, heb je minder last van hoofdpijn en het gevoel van vermoeidheid (een bij-effect van al die Excel-sheets). Het boost je energy en je humeur. En bonus: je hebt meer toilet-pauzes nodig. Een goed excuus om even op te staan! Als je de smaak van water zat wordt, voeg dan een stukje gember, munt, komkommer of fruit toe.

2. Staand werken

Zitten is het nieuwe roken! Waarom de hele dag zitten achter bureaus, als het ook anders kan? Overleg eens met je baas om te investeren in een zit sta bureau. Deze is verstelbaar in hoogte, waardoor je een paar uur per dag staand achter je bureau kunt werken. Je zal je ongetwijfeld fitter voelen aan het einde van de dag!

3.  Aan de wandel

Pak ieder moment dat je kan om een stukje te lopen. Een brainstorm sessie ingepland met een collega? Waarom niet een blokje om terwijl je ideeën schiet? Wandelen is een ontzettend goede manier om je creativiteit op te krikken. Een belletje op kantoor? Plug die oortjes in, neem een notitieblokje mee en gaan met die banaan!

4. Een echte lunch-break

Soms is het verleidelijk om je lunch achter je bureau op te eten, terwijl je door wat emails scrollt. Maar: hier heb je de hele dag de tijd voor! Plus je hebt het recht om het kantoor een uur per dag te ontsnappen. Maak daar gebruik van! Je bent later meer productief. Gebruik je pauze om een luchtje te scheppen, wat zonnestraaltjes te pakken en misschien eens buiten de deur te eten. Misschien kan je zelfs met collega’s een kleine mid-day exercise inplannen.

Er zijn dus genoeg manieren om fit te blijven op kantoor!