Compenseer je verloren vakantie met een stedentrip!

0
1550

Gisteren ging de kleurcode voor heel Spanje en ook wat nieuwe plekken in Frankrijk toch weer naar oranje. Enerzijds hadden we dit ergens wel aan zien komen, anderzijds zijn wij mensen nu eenmaal hoopvol ingesteld. Velen hebben daarom toch maar de gok gewaagd en zijn naar hun favoriete vakantieland vertrokken. We zouden goed voorbereid op reis gaan en de maatregelen aldaar goed opvolgen. Met wat aanpassingen zou het allemaal vast prima te doen zijn. Wellicht zelfs erg meevallen. En anderen kozen toch liever eieren voor hun geld en zijn in Nederland gebleven. Zij ontdekten dat vakantie vieren in eigen land ook heerlijk kan zijn. Dat kunnen mensen die hun vakantie verloren hebben natuurlijk nog steeds doen. Bijvoorbeeld door een mooie stedentrip te boeken voor na hun quarantaine.

Geef er een positieve draai aan

Bij tegenslag is het belangrijk er zover mogelijk een positieve draai aan te geven. Wanneer je vakantie geannuleerd is of als je eerder terug moet en vervolgens ook nog tien dagen in quarantaine moet, is dat erg balen. Je draait deze tegenslag om door voor jezelf iets positiefs ertegenover te stellen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door ter compensatie voor je verloren vakantiedagen alsnog een weekend weg in eigen land te boeken. Dat is dan extra genieten nadat je tien dagen in quarantaine bent geweest. En zoals de mensen die deze zomer in eigen land zijn gebleven weten: er zijn zoveel mooie plekken in Nederland waar je perfect vakantie kan vieren!

Veel te beleven in Rotterdam

Een heerlijk vooruitzicht is bijvoorbeeld een weekend lang genieten van de goede restaurants, mooie skylines en geweldige musea die Rotterdam te bieden heeft. De stad wordt niet voor niets door de Lonely Planet een van de meest opwindende steden van Nederland genoemd. Natuurlijk moeten we ook in Nederland ons aan de maatregelen houden, maar dan is er alsnog genoeg te doen en te zien om volop te genieten.

Boek een fijn hotel

Zoek voor je weekendje weg een goed hotel rotterdam uit, bijvoorbeeld het drijvend hotel dat je verblijf extra speciaal maakt. Daarbij komt dat je in het H2otel Rotterdam kamers kan boeken die door kunstenaars ontworpen zijn. Overdag ga je bijvoorbeeld naar Boijmans van Beuningen en daarna lekker shoppen in een van de vele hippe winkeltjes die de stad rijk is. ’s Avonds geniet je van een uitgebreid diner aan de Maas. De volgende dag breng je bijvoorbeeld een bezoek aan Diergaarde Blijdorp. ’s Middags pak je de watertaxi naar Hotel New York om daar een drankje te drinken en te genieten van het prachtige uitzicht op de stad en de bruggen.

Op de weg terug naar huis ga je alvast bedenken waar je je volgende weekend weg wil doorbrengen. Utrecht bijvoorbeeld of Maastricht, of een mooie plek in de provincie. Met dit soort fijne tripjes zal je quarantaine-tijd voor je gevoel ver naar de achtergrond zijn verdwenen!