Leer over de voordelen van plezier op de werkvloer!

0
1287

Plezier op de werkvloer is heel belangrijk en valt op verschillende manieren te bereiken. Doordat ik een lange tijd de baas ben geweest van een bedrijf en verschillende groepen werknemers onder mij had, kan ik jullie hier veel over vertellen. Je kunt namelijk iets organiseren voor de ontspanning of het plezier van je werknemers. En ook zijn er activiteiten die bijdragen aan de teambuilding van je werknemers onderling. Lees hieronder wat je kunt organiseren voor je werknemers en waar dat specifieke goed voor is! 

Ontspanning 

Allereerst kun je verschillende dingen organiseren voor de ontspanning van je werknemers. Dit is belangrijk omdat ontspannen werknemers minder prikkelbaar zullen zijn en meer werk, kritiek of opmerkingen kunnen hebben. Het grootste voorbeeld voor wat kan zorgen voor ontspanning is natuurlijk sport! Zo kan je ervoor zorgen dat je werknemers gratis of met korting ergens kunnen sporten, dat je eens in de zoveel tijd een yogales op het werk organiseert of dat ze een fiets van de zaak kunnen krijgen. En voor de wat oudere mensen zou je kunnen denken aan een elektrische fiets. Dit maakt de drempel om op de fiets naar het werk te gaan iets kleiner. En het is ook nog goed voor het milieu, dus ook dat werkt positief voor het imago van je bedrijf. 

Teambuilding 

Daarnaast kan je grappige, leuke en actieve activiteiten organiseren om de teambuilding van je werknemers te versterken. Dit kunnen sportgerelateerde activiteiten zijn door een sportinstructeur of iemand die gespecialiseerd is in teambuilding, maar dit hoeft niet. Ook een escaperoom, samen schilderen of koken, en nog veel meer iets minder actieve activiteiten en binnen activiteiten kunnen bijdragen aan de teambuilding. Vraag vooral aan je werknemers waar zij zin in hebben en gelukkig van worden, want op die manier gaat iedereen enthousiast en zonder zorgen de activiteit in. 

Plezier 

Tot slot is het heel erg belangrijk dat je werknemers gewoon plezier hebben! Het grootste deel van de tijd zorgen ze dat jouw bedrijf op rolletjes loopt, dus waarom zou je ze daar niet eens in de zoveel tijd voor belonen? Zelf deed ik dat vaak door een groot personeelsfeest te organiseren om mijn werknemers te bedanken voor hun harde werk. En dit hoeft niet veel werk te zijn! Via fundustry.nl kan je aangeven wat je precies wil in een bedrijfsfeest en dan regelen zij het gehele feest. Ze inventariseren jouw wensen en denken mee, sturen je een offerte met een indicatie van de prijs en doen dus de gehele uitvoering ook nog! Perfect voor een ondernemer/baas met heel veel liefde voor zijn of haar werknemers, maar te weinig tijd om iets te organiseren.