Motoren en de verzekering

0
1066

Motorrijden is een hele bekende tak van sport in ons kikkerlandje. TT-assen, het jaarlijkse podium voor de MotoGP is altijd een druk bezochte gelegenheid. Op de terugweg, wanneer alle motorrijders vertrekken is de snelweg van het circuit tot en met Utrecht bezaaid met motorrijders die terug rijden naar huis. Op dit spektakel komen vaak heel veel mensen af om te kijken naar alle verschillende motoren. In Nederland zijn de liefhebbers van motoren zeer uiteenlopend. Zo zijn er naked bikes, dit zijn motoren waarbij je redelijk rechtop zit en waarbij en weinig kappen de motor zitten. Je kunt dus veel zien van de technologie. Ook zijn er veel supersport motoren. Dit zijn de varianten die je ook ziet in de racerij. Bij dit soort motoren zit je voorover gebogen en is de machine zo gemaakt dat er een ultieme stroomlijn in ontstaan. Je kan hier doorgaans ook harder op dan bij een naked bike. Ook zijn er nog de welbekende choppers. Dit is een hele andere soort motorfiets. De zit is vaak een stuk comfortabeler maar bochten maken is iets lastiger. Als laatste geven we aandacht aan de cruisers. Dit zijn de vervoersmotoren. Cruisers rijden vaak heel comfortabel en kunnen veel bagage met zich meenemen (veel voor een motor).

Rijles

Wat voor motor je ook rijdt of wil gaan tijden, het is als motorrijder belangrijk dat je weet welke positie je in de weg inneemt. Als motorrijder ben je veel kwetsbaarder dan bijvoorbeeld een automobilist. Om deze reden moet je een defensieve rijstijl aannemen waarin je wel je plek op de weg opeist. Omdat motorrijden een hoger risicoprofiel heeft en heel anders is dan auto rijden is het examen opgedeeld in twee onderdelen. Allereerst moet je de motor leren besturen en controleren, dit heet de Algemene Voortuig Beheersing (AVB). Wanneer je dit examen hebt gehaald mag je door naar je Algemene Voortuig Deelname (AVD). Hierbij ga je de weg op.

Verzekering

Wanneer een auto een klein ongeluk krijgt kan de schade meevallen. Bij eigenlijk elk ongeluk valt de motor om. Dit betekent dat er al snel schade is. Ook kan de motor vollopen wanneer de motor niet op tijd wordt uitgezet als deze op zijn kant terecht komt. Om deze redenen is het heel erg belangrijk om een goede verzekering uit te kiezen. Bij Combimotors worden de beste motorverzekering vergeleken, zodat u de beste deal krijgt. Van buikschuiver tot chopper, alles valt te regelen.