Ondernemers als vrienden

0
1241

Ik zit sinds de kleuterklas al met dezelfde drie jongen op school. Die zijn nu, dertig jaar later, dan ook mijn beste vrienden. We kennen elkaar al zo lang als we ons kunnen herinneren. In al die tijd is er één ding dat we allemaal gemeen hebben. We zijn vindingrijk en houden allemaal van ondernemen. Bas heeft nu zijn eigen zaak in het vervoer van grond. Het begon bij een erfenis van zijn vader. Die overleed helaas toen hij al jong was. Met dit geld ging bas een vrachtwagen kopen. Inmiddels, vijf jaar later, heeft hij zes vrachtwagens en zes vrachtwagenchauffeurs onder zijn hoede. Zelf bestuurd hij het bedrijf nu, in plaats van een vrachtwagen. De zaken gaan voor hem heel erg goed. Hij heeft net zijn eerste huis gekocht en een hele mooie auto.

Beveiliging

Ronald, de andere vriend, bezit nu een beveiligingsbedrijf. Hij begon hiermee samen met Gijs, de derde van het stel. Ze verhuurden zichzelf bij diverse clubs als beveiliger. ’s Nachts werken, en overdag staat ze in de sportschool en zijn ze de hele dag door aan het eten. Het zijn hele grote jongens geworden. inmiddels werken ze bijna nooit meer zelf, alleen als er echt te veel mensen ziek zijn. Ze geven nu leiding aan het bedrijf en regelen administratieve zaken. Ik ben zelf redelijk recent pas met mijn eigen bedrijf begonnen. Ik wilde al best lang projectontwikkelaar worden. In loondienst was dit niks voor mij, ik wilde meer vrijheid. Bas, met zijn vrachtwagens, had contacten binnen de bouwwereld. Hiermee kon hij betrouwbare en goedkope aannemers voor mij regelen. Het andere werk deed ik als projectontwikkelaar zelf. Het was binnenkort tijd om mijn allereerste eerste paal te vieren. Ik had hier heel veel zin in. Het voelde als een echt startsignaal van mijn carrière.

Realisatie

Na het feestje van de eerste paal was het tijd voor de bouw. Dit zou ongeveer 1,5 jaar gaan duren. Het waren 10 rijtjeshuizen. Het was voor mij extra bijzonder, omdat ik van plan om zelf in één van de huizen te gaan wonen. Dit was best goedkoop omdat ik het zelf had ontwikkeld en liet bouwen. Na 1,5 jaar was het dan eindelijk zo ver, de oplevering. De straat lag er net in en ik had nog niks aan mijn eigen voortuin gedaan, maar ik kon niet wachten om het resultaat te bekijken. Het bouwwerk was prachtig uitgevoerd. Na het inrichten van de voortuin kon ik beginnen met het verhuizen van mijn spullen.