Waar let je op bij de aanschaf van een tweedehands auto?   

0
1643

Ben je op zoek naar een andere auto, misschien een Volkswagen of een volvo xc40 occasion, maar koop je, je auto liever niet nieuw? Dan is een tweedehandse auto een prima uitkomst. Er zijn verschillende voordelen waar een tweedehands auto kopen helemaal niet verkeerd is. Sterker nog, een tweedehands auto kopen is juist helemaal van deze tijd. 2020 wordt het jaar van recyclen en hergebruiken en daar horen auto’s ook onder. Het is zelfs zo dat in sommige auto’s maar een hele korte periode is gereden en daarna alweer worden doorverkocht. Het is soms even zoeken maar er zitten pareltjes tussen! In dit blog dan ook een aantal tips voor het kopen van een tweedehands auto.

Wat zegt je gevoel?

Tegenwoordig zoeken we vaak naar tweedehands auto’s op online platmorgen zoals Marktplaats.nl of Ikwilvanmijnautoaf.nl. Dit soort online platformen zijn ingericht voor de verkoop van tweedehands auto’s. De verkoper plaatst een advertentie met alle informatie en een potentiële koper kan op deze site op zoek naar zijn of haar gewenste model. Ondanks dat dit soort platformen ontzettend handig zijn heeft het ook enkele nadelen. Zo kan iedereen een advertentie plaatsen en het soms mooier doen overkomen dan dat het lijkt. Ga daarom altijd op je gevoel af. Voelt de advertentie of het contact met de verkoper niet goed aan? Doe het dan niet! Hetzelfde geldt voor het een auto die te mooi lijkt om waar te zijn, 9 van de 10 keer is dit ook zeker het geval. Kijk naar advertenties van auto’s die precies een beetje in het midden vallen en ga vanuit daar je zoektocht beginnen. Dat je een auto vindt die voldoet aan al jouw wensen en voorwaarden heb je zoveel eerder gevonden.

Neem altijd iemand mee!

Heb je geen verstand van auto’s? Neem dan altijd iemand mee die dat wel heeft. De persoon die hem wil verkopen zal de auto altijd beter doen lijken dan hij in werkelijkheid is. Dit is uiteraard niks persoonlijks tegenover de verkoper, zowel verkoper als koper willen graag het beste slaatje eruit slaan en zullen dus graag het verhaal zo vertellen dat het voor hun gunstig uitkomt. Daarnaast zijn sommige dingen lastig te checken en weet je dus alleen zeker als er een specialist naar gekeken heeft. Daarnaast is het ook altijd fijn als je even een proefritje kan maken. Misschien heb je wel nog helemaal niet zo heel veel ervaring met het besturen van auto’s, in zo’n geval kan de persoon die mee is je altijd even vertellen wat hij of zij ervan vindt. Een andere mening bij dit soort beslissingen meestal van harte welkom.